Билдстрой Проект ЕООД е официален представител на следните реномирани производители : Mapei, Weber, JUB, Baumit, Оргахим, Caparol, Thrakon, San Marco.

Качественото боядисване играе важна роля за модерния вид на вашия интериор. Преди пристъпване към боядисване е необходима известна предварителна подготовка.Стените трябва да са идеално шпакловани. Вдлъбнатините и пукнатините по стрните трябва да бъдат заравнени, а издадените неравности да се изшкурят, шпакловат , грундират и пр.декоративна мазилка

С едно боядисване можете да придадете съвсем различен облик на дома или офиса си, освежавайки до неузнаваемост интериора им. Още повече, че качественото боядисване прави стените направо да искрят, а модерните окачени тавани  боядисани в светли тонове могат да направят вашия дом или офис още по-интересен и приятен. Можете да ни потърсите, за да направим оглед на помещенията ви и да ви посъветваме за най-добрия избор на цвят и вид боя за предстоящото боядисване.

Изборът на цветове и различни декоративни бои е много съществена част от вътрешния дизайн. Преценете добре какви цветове харесвате, какъв е цветът на мебелите ви, както и на отделните детайли от интериора преди да преминете към боядисване.

Цветовете на едно помещения могат да направят чудеса с излъчването му. В зависимост от функцията на съответната стая или пространство, трябва да бъде избран и съответния цвят. Съчетанието на отделните бои също играе важна роля в цялостното решение за това как да изглеждат помещенията ви.

Фирма Билдстрой Проект ЕООД ще извърши за Вас всички подготвителни и допълнителни операции и ще завърши изпълнението на Вашите проекти с боядисване, в срок и на разумна цена.

цветове в хол

Интериорни бои

• Блажни бои – образуват непропускливо покритие, което не позволява на боядисаната повърхност да диша, което е основен недостатък и е причина за надигането и напукването им след време, вследствие на появила се под боята влага. Съхнат бавно и са особено неподходящи за детската стая и кухнята.
• Варни бои – позволяват на боядисаната повърхност да диша и не позволяват развитието на мухъл, поради което се използват успешно в помещения с висока влажност.цветове всекидневна
• Акрилни бои – синтетични полимерни бои на водна основа, с универсално приложение. Съхнат бързо и запазват характеристиките си дълго време.
• Силиконови бои – устойчиви са на топлина и се втвърдяват след нагряване.
• Маслени бои – използват база от растителни смоли, които се добиват от растителни мазнини (лен или соя).
• Алкидни бои – най-често срещаните бои, с висока износоустойчивост и адхезионна способност. Повърхността боядисана с тях става гладка и лъскава. Не са подходящи за боядисване на големи площи.
• Латексови бои – масово използвани бои на водна основа. Имат добра покриваемост и съхнат бързо, нямат мирис и са лесни за почистване. Позволяват на стените да дишат и са устойчиви на атмосферни влияния.

Фасадни бои

мазилка jub

• Силиконова фасадна боя – водоразтворима фасадна боя на база силиконова смола – защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има изразен самопочистващ и водоотблъскващ ефект.

• Силикатна фасадна боя – минерална фасадна боя на база калиево водно стъкло – защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има добра покривна способност.

• Полимерна фасадна боя -водоразтворима фасадна боя на база изкуствени смоли – защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има изразен водоотблъскващ ефект, устойчива на атмосферните влияния, с добра покривна способност и голямо разнообразие от цветове.

• Фасадна релефна боя – защитно и декоративно покритие за основи от бетон, минерални мазилки, циментови плоскости и др. Особено подходяща за основи с фини пукнатини. Използва се при външни и вътрешни условия. Има добра покривна способност.

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Декоративни релефни мазилки San Marco – Най-добрите декоративни мазилки за стени и тавани

При избор на декоративна мазилка, за разлика от избор на боя или латекс, е необходимо да се вложат повече усилия за подходящо съчетаване на елементите на интериора.

Декоративните мазилки се различават, както по релеф и цвят, също така и в стилово отношение. Използването на декоративни бои и мазилки следва разнообразието във вкусове и изисквания на клиентите относно интериорните решения.

Комбинацията на натурални продукти и специфична техника на декоратора дава уникална визия на декоративните мазилки.

Имате избор между декоративни мазилки с рустикална (традиционна селска) визия, а също така и декоративни мазилки с модерен външен вид.

Поради сложността на технологията предлагаме декоративни мазилки заедно със строителното им изпълнение. Специалистите, ангажирани с изпълнение на декоративни мазилки, са специално обучени за този вид интериорно строителство – само по този начин може да се гарантира успешен и ефектен краен резултат.

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Благодарение на декоративните мазилки се разкриват нови интериорни дизайни. Мазилките пресъздават атмосферата на различни епохи и стилове, като подчертават неповторимо усещане.

За полагане на декоративните мазилки е необходима предварителна подготовка на повърхностите с фина шпакловка.

Специалистите съветват за коридори да се избере високо устойчива мазилка с пясъчен ефект. Тя трудно може да бъдат наранена, освен това може да се мие.

За стълбища във вила или къща са подходящи по-грубите мазилки с релеф. Те се постигат с груба шпакловка, след което се нанася боя. Така може да се избегне фината шпакловка.

Според специалистите, най-подходящи за спалня са износоустойчиви мазилки, тъй като тези повърхности не се нуждаят от непрекъснато почистване. Има и такива с ефект на плат, които създават уют. Това покритие се постига като първият слой се нанесе вертикално, а вторият хоризонтално.

Особено актуални са и лъскавите покрития с вид на мрамор. Тук най-често предпочитани са графитните цветни тонове.

Мазилките, за разлика от боите, трябва да се нанасят от обучени и опитни специалисти. Ако решите сами да се заеме с такава мазилка, трябва да знаете, че преди нанасянето, стените се обработват със специален грунд.

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Декоративна мазилка graciello di calce San Marco

Колкото по-гладка е стената, толкова по малка е разходната норма на декоративните мазилки и съответно плащате по-ниска цена за материали.

Декоративните мазилки се почистват лесно. Почистването се извършва с четка или мека гъба.

Декоративни мазилки могат да бъдат полагани върху различни нестандартни повърхности като дърво, стъкло, леки сплави, метал, PVC и други. Избледняване на цвета не се получава, но при нараняване повечето са трудни за поправяне.

Вие имате избор между различни видове декоративни мазилки:

Силиконови мазилки
Нанопор мазилки
Гранопор мазилки
Благородни мазилки
Варо-циментови машинни мазилки за вътрешно и външно приложение
Благородни мазилки
Декоративна мазилка със сатенен ефект
Перлена декоративна мазилка
Венецианска мазилка

Покажи бутоните
Скрий бутоните