Билдстрой Проект ЕООД представя на Българският пазар директно от производителите доставка и монтаж на гипскартон- Knauf, Rigips, Norgips, Tehnogips, Lafarge, Siniat, Интерком груп, Балканстийл Инженеринг, Sheetrock.

При нас може да получите най- доброто съотношение цена-качество.knauf

През последните 20 години сухото строителство се развива и налага, като един модерен и рационален начин за изграждане, преустройство, реновиране и саниране.

„Сухият” монтаж и сглобяването на конструкция от предварително заготвени строителни елементи и материали представлява строителен метод, който пести време и средства.

Гипсокартонът е дълговечен, екологичен, лек, влагоустойчив, Мега Мол Люлинпожароустойчив, изолиращ материал – оптималното средство за постигане на функционални и ефектни решения, бързо, лесно и без мокри процеси.

Решава редица проблеми, като звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост.

При това повърхността, която се обработва единствено в областта на фугите, е готова за боядисване, лепене на тапети или полагане на декоративни мазилки и облицовки.

Системите за сухо строителство са приложими във всички сезони, строителните отпадъци са сведени до минимум и ако директните разходи при сухото строителство са съпоставими с тези при окачен таванконвенционалното, то косвените разходи са многократно по-ниски. Всичко това заедно с перфектния краен резултат като качество на изпълнените строителни повърхности неминуемо прави сухото строителство привлекателно както за инвеститорите, така и за проектантите и изпълнителите.

Преградна (щендерна) стена. преградна стена

Допълнителното изграждане на преградни стени позволяват разделянето на помещението на зони с по-ниска и зони с по-висока температура.

Най-общо преградната стена се изгражда от профили 50, 75 или 100 мм, в кухината се полага стъклена или каменна вата (колкото е по-висок коефициента на шумозаглушаване и коеф. на топлопреминаване, толкова по-добре).

Отвън се полага обикновено гипскартон 12.5мм на два пласта от двете страни. Технологично се изисква фугите на двата пласта гипскартон да се разминават.

При необходимост се полага и електроинсталация в кухината на гипскартона.

Предстенна обшивка на конструкция преградна стена на конструкция

Повечето вътрешни стени, които се изграждат допълнително-преградна стена на конструкция например в таванско помещение, са мобилни стени, изградени от дървено или метално скеле – профили, което е облицовано с гипскартонови плоскости и запълнено с минерална вата.

Целта е в повечето случаи изправяне на криви стени, повишаване на звукоизолацията, и повишаване на топлоизолацията.

Електроинсталацията може да се вгради във вътрешността на стената без да бъде подложена на опасност от влага.

Предстенна обшивка на лепене

Този метод се прилага когато няма достатъчно пространство в стаята, и клиента не желае да се намалява обема (минималните профили с 50 мм, като се добави и размера на гипскартон, при монтаж на предстенна обшивка на конструкция обема се намалява с поне 12 см, което трябва да се има напредвид).

Обикновено този метод се прилага само когато е необходимо изправяне на криви стени.

Повече относно окачените тавани от гипскартон може да видите тук:

Покажи бутоните
Скрий бутоните