Създадена през 1886 г. в Швеция, Tarkett AB се утвърждава като световен лидер в производството на висококачествени мултифункционални настилки.

Широката мрежа на групата се разпростира в повече от 50 страни, като наред с основнитe пазари от Германия и Скандинавието, фирмата завоюва позиции и в много страни от Централна, Източна Европа и Северна Америка.

Богатата гама от продукти на различна основа PVC, дърво и текстил превръща Tarkett AB в структура от глобален мащаб с приблизително 7400 работещи в нея и произвеждани над 300 млн. кв.м покрития годишно.
Компанията предлага богато разнообразие и безспорна функционалност на произвежданите настилки.

С тези свои характеристики Tarkett AB дава възможност за различни решения, като удовлетворява изискванията дори на клиентите с най-богато въображение и най-смел размах.
PVC настилките представляват подови и стенни покрития, създадени на база поливинилхлорид с калциево-силициева подложка.

Рулонните покрития са с ширина 200 см. Дебелините, в които се предлага са 2-4мм за подовото и 1-1.5мм за стенната облицовка.

Подсилен с полиуретан, материалът има непорьозна, устойчива на издраскване повърхност, която с лекота се поддържа чиста и притежава изключително висока износоустойчивост.

Издържа на химикали и не позволява развитието на бактерии.

Намира широко приложение в хранително-вкусовата, фармацевтичната, текстилната, химическата промишленост.

Задоволява изискванията за антистатичност. Може да се полага при подово отопление в помещенията.

Покритието не представлява здравен риск и е подходящо за хоризонтално и вертикално полагане в жилищни, обществени и производствени помещения (болници, хотели, складове, офиси, магазини и др.).

Якост и безопасност – изделията са еластични и гъвкави, с висока ударна якост. Материалът може да бъде огъван в ъглите или да следва извивките на стените. След проведени изпитания в Института по пожарна безопасност – София, е издаден протокол, според който настилката отговаря на противопожарните изисквания на БДС-10457/88 Пластмаси. Резултатите са еквивалентни на данните на производителя, отговарящи на световните стандарти за горимост.

Tarkett е защитена търговска марка, като производствената й гама притежава сертификати по: ISO9001, ISO14001, ECO.

Всеки вид от гамата е придружен със съответните тестове за: състав, износоустойчивост, светлоотразяване, горимост, електростатичност, химикалоустойчивост, тестове за механично повреждане. Различните видове се предлагат в изключително богато цветово разнообразие, позволяващо тяхното комбиниране и изпълнение на интересни съчетания.

Покажи бутоните
Скрий бутоните